Praktijk voor hypnotherapie, psychotherapie, regressietherapie, reïncarnatietherapie, energetischetherapie en relatietherapie in Doetinchem Bel: 06 23346102.

Praktijk voor hypnotherapie, psychotherapie,
relatietherapie, regressietherapie en
reincarnatietherapie in Doetinchem Bel: 06 23346102.

NLP

Het uitgangspunt van NLP is de stelling dat niet de wereld maar je interpretaties van de wereld de basis zijn van je ervaring. Je ervaring is met andere woorden een subjectieve schepping.
In principe zou dit uitgangspunt moeten impliceren dat we een enorme mogelijkheid hebben om onze kaarten en ervaringen te wijzigen. Vele mensen, blijken echter niet erg soepel om te gaan met hun eigen ervaring. De kaart wordt hun waarheid, en daarin zitten ze vast. De meeste problemen komen voort uit je interpretatiekaders en niet uit de wereld zelf. De interpretatiekaders zijn blijkbaar filters geworden die hun waarheid steeds opnieuw herbevestigen. De bril die op je neus staat, zie je niet.
Vanuit dit inzicht nodigt NLP je uit om je ervaringen bewust meer in eigen handen te nemen. Om zelf meer schepper te worden dan iemand die ondergaat. Vandaar de eerste soort vraag die elke NLP’er je zal stellen:

  • “Wat is je doel? Wat wil je?”
  • “Hoe wil je je gevoelens, je gedachten en je gedragingen reorganiseren om gelukkiger te zijn?”
  • “Wat kun je in je persoonlijk en professioneel leven veranderen als je wist hoe je het zou kunnen veranderen?”

banner-4

 2,314 totaal aantal views,  2 weergaven vandaag